Log in met je Hyves account Log in met je Facebook account

Vaucluse

geplaatst op: 20-06-2012    136 keer bekeken
Categorie:
Slapen / Overnachten - Gite / Huisje huren

Korte beschrijving van de tip:
Het prachtige departement Vaucluse wordt in het noorden beheerst door de Mont Ventoux, in het zuiden door het Luberon gebergte en de rivier de Durance terwijl de westelijke grens wordt bepaald door de rivier de Rhone. In dit schitterende gebied vindt u nog veel resten van het roemrijke romeinse verleden zoals in de steden Vaison la Romaine, Orange en Carpentras. Terwijl het noordelijke gedeelte van de Vaucluse wordt gedomineerd door de Mont Ventoux vindt u in het zuiden de bergruggen van "le petit" en "le grand" Luberon. Naast bijzondere vegetatie en indrukwekkende rotspartijen vindt u hier ook talloze "Villages Perches", de hooggelegen bergdorpen van de Luberon. Gebouwd in de onrustige middeleeuwen verkeerden de meeste bergdorpjes in het begin van deze eeuw in een zorgwekkende staat van verval. Thans zijn de dorpjes prachtig gerestaureerd en terwijl u dwaalt door de smalle straatjes komt u vele aantrekkelijke winkeltjes, galeries en restaurants tegen. Dorpjes als Bonnieux, Lacoste en Oppede le Vieux zijn ware kunstenaarskolonies geworden en zijn zeker een bezoek waard. Tussen de Mont Ventoux en de Luberon bevindt zich het Plateau de Vaucluse met dorpjes als Gordes, Fontaine de Vaucluse en Isle sur la Sorque. Bezoekt u in Isle s/l Sorque vooral de wekelijkse antiek- en curiosamarkt (iedere zondagochtend). Maar de Vaucluse is natuurlijk synoniem voor "de Provence" en is bovenal het gebied van wijngaarden, lavendel, platanen, rozemarijn en veel zon. Geniet u van alle heerlijkheden die de Provence u te bieden heeft. ?

Wat maakt deze tip zo leuk:
Heerlijk gebied met nog veel prachtige ongerepte natuur. Streek met veel wijnvelden en lavandelvelden. Prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Veel karateristieke gite's met zwembad tussen wijn-en lavandelvelden.

Website met meer informatie:
http://www.enpleinsoleil.nl/vakantieboeken?provincie=Vaucluse&action=search

Adres
Gordes, France

Alle tips in de regio:


ingestuurd door:

Beoordeel deze tip

Deel met je netwerk

Andere tips van

REACTIES

Je moet eerst inloggen voordat je op een tip kunt reageren. Ben je nog niet geregistreerd? Ga dan naar de registratiepagina.
Inloggen
Log direct in met je Hyves account

óf

Log direct in met je Facebook account

óf

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud deze gegevens, blijf ingelogd
 
Frankrijkliefhebbers.nl is een initiatief van het Frans Bureau voor Toerisme in Nederland. Vind ons ook op hyves Facebook Twitter